L

FremoverLAB

Telefon
+47 911 55445

Epost
runeda@fremover.no

w

- VI HAR IKKE SETT TOPPEN ENDA

Bentro Bil har så langt i år solgt hele 83 stk av elbilen Nissan LEAF. Det gjør modellen til den desidert mest solgte i Narvikdistriktet, uavhengig av drivstofftype. – Jeg tror ikke vi har sett toppen enda, forteller Trond Frantzen, innehaver av Bentro Bil i Narvik.

05.09.201809:53 Rune Dahl

Tekst og foto: Rune Dahl

Nummer to på statistikken til Opplysningsrådet for Veitrafikk er Mazda CX5 med 31 stk solgte biler i Narvik i 2018. På tredjeplass kommer Skoda Octavia. «Milevis» foran ligger altså Bentro med sine 83 solgte eksemplarer av bestselgeren LEAF.

- Fra vi startet å selge LEAF høsten 2012, så har vi solgt fra 6 til 38 biler årlig. Men i år har salget virkelig smelt i været. 83 solgte biler innen utgaven av august sier sitt. Og enda har vi rundt 50 nye biler disponibel til nye kunder i løpet av året, forteller salgssjef Ole Johnny Pedersen.

Trond Frantzen mener suksessen har mange årsaker. For det første har Nissan dimensjonert produksjonen etter etterspørselen.

- Leveringstiden er kort. Signerer du hos oss i dag har du bilen på plass i løpet av 2-3 måneder. Men hovedårsaken til suksessen er at Nissan har klart å levere en pakke som funker. De er driftssikre, har god rekkevidde og bilene har stor innvendig plass. De aller fleste blir faktisk overrasket over hvor romslige bilene er, sier han.

Med Hålogalandsbrua rett rundt hjørnet så forventer Bentro ytterligere økning av salget på elbil.

- Toppen er langt fra nådd. Og årsaken ser du rett ut av vinduet. Når pendlerne får den første fakturaen fra bompengeselskapet, så vil vi nok oppleve ytterligere pågang, sier Trond Frantzen.

Til nå er det registrerte 8000 solgte LEAF i Norge hittil i år. Det gjør den ikke bare til Norges mest solgte elbil, men også den mest solgte personbilmodellen uavhengig av drivlinje. Det er første gang i historien at en elbil er mest solgte bil, så dette er kort og godt historisk.

Siden introduksjonen av LEAF i Norge i 2011, er det totalt registrert opp mer enn 40.000 biler. Det gjør den til landets desidert mest populære elbil.

- I tillegg til de 83 Nissan Leaf, så har vi også levert 5 eksemplarer av varebilen E-NV200. Det betyr at vi snart har levert over 100 rene elektriske biler, noe som aldri har skjedd før, forteller Ole Johnny Pedersen.

LEAF har hele 14,3% av det totale bilmarkedet i Narvik.