L

FremoverLAB

Telefon
+47 911 55445

Epost
runeda@fremover.no

w

Ikke tøm ribbefettet i vasken!

Da bør du ta en sjekk av rørene i huset, før kloakken kommer opp og gjør dagen utrivelig. Det er den klare oppfordringen fra Torben Aasberg i Taraldsvik Maskin AS.

Taraldsvik Maskin AS
12.04.201612:29 seria demo

(seTorben Aasberg er anleggsleder for Spyle, suge -og rørinspeksjonen ved Taraldsvik Maskin AS som i disse dager har hendene fulle med å åpne tette vann– og avløpsrør. - Vi spyler opp og rengjør tette rør. Vi har også varmtvann på spylevogna, som forenkler fjerning av fett og kan tine opp frosne rør. Vi filmer / dokumenterer tilstanden og finner årsaken til at rør går tett, forteller han.


Taraldsvik Maskin AS har investert i fire store kjøretøyer, nettopp for å hanskes med slike problemområder. Alle topp moderne biler med stor kapasitet.

• Spylevognen kan frakte med seg opptil 8000 liter med vann og 8000 liter slam. Bilen brukes ved høytrykksspyling og rensing av rør, tømming av f.eks sandfang, septikktanker og mobile toaletter, tining av frosne rør, fasadevask, spyling/rengjøring av parkeringsplasser og utearealer og har også stor pumpekapasitet ved oversvømmelser ol.

• Bedriftens rørinspeksjonbil har utstyr for å inspisere alle typer rør, fra de helt små til de store dimensjonene. – På de større rørene bruker vi spesielle filmtraktorer. Disse har sonde for trasépeiling, fallindikator og dimensjonsmåling. På mindre rør bruker vi stake-kameraer, også disse har sonde for å peile hvor avløpsrørene går, forteller Aasberg.

• Tredje bil ut er vakuumsugeren. Dette er rett og slett en stor støvsuger med enorm sugekapasitet. – Den suger det aller meste, vått eller tørt. Typiske bruksområder kan være: Drenering ved vanskelig tilkomst, uttak av masser fra kjellere, stubbloftsleire, fjerning av oljetanker og avdekking av rør og kabler på en risikofri og effektiv måte.

• For de mere utfordrende spylejobbene utenfor allfarvei benytter Taraldsvik en terrenggående liten lastebil med høy bakkeklaring og firehjulstrekk.

Hvorfor går rørene tett?

Det kan være mange årsaker til at avløpsrør kan gå tett. Det kan være bruk av for mye papir, rørene kan bli gjengrodde over tid pga fett, såperester og hår som bygger seg opp. Det hender også at selve avløpsrøret er blitt så gammelt at det rett og slett kollapser. Rør kan også gå tett ved at røtter vokser inn i rørskjøtene. Til slikt arbeid har Taraldsvik Maskin AS en egen rørfres som fjerner røtter på en enkel måte.

Vi anbefaler alle å få utført en vedlikeholdsspyling av avløpsrørene. Dette er viktig for å unngå at rørene går tett, og kommer eventuelle problemer i forkjøpet. Rørinspeksjon er også viktig for å se hvordan tilstanden på røropplegget er, og om det er ting man bør utbedre.

Her får du svar på mye. Er det avleiringer i rørene, har det oppstått lekkasjer, hvor går traseen, er viktige spørsmål man får svar på.

Etter rørinspeksjonen får kunden en rapport, og vi kan merke av på tomta hvor rørtraséen går - helt ut til det kommunale nettet. Der vil vi komme med våre anbefalinger til utbedringer, hvis det er nødvendig.

Til slutt får kunden en film på en minnepenn som dokumenterer hele inspeksjonen, avslutter Aasberg.

 

(Se saken i sin helhet her)

Dette er et lite utvalg oppdrag vi har utført
- klikk her for se flere!